zondag 22 april 2018

Oldehovekapel met Egerländer voorjaarsklanken in Tytsjerk

Met ons jaarlijkse voorjaarsconcert, vol prille polka's en frisse walsen, wensen wij u voor de komende zomerperiode vele zonnige dagen toe.
Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom in Dorpshuis Yn 'e Mande te Tytsjerk.

Uw donateurskaart 2018 is dan geldig.


 

vrijdag 11 mei 2018

Oldehovekapel vaart voorop bij start Elfstedenroeimarathon Leeuwarden

De elfstedenroeimarathon bestaat al sinds 1984 en breidt zich elk jaar uit. Er wordt verwacht dat dit jaar méér dan 100 teams mee zullen doen en daarmee méér dan 1200 actieve roeiers. In totaal zullen de teams 210 km afleggen binnen 24 uur. In 2018 zal het evenement nog specialer zijn, omdat Leeuwarden, het begin en eindpunt van de marathon, de culturele hoofdstad van Europa zal zijn.

Voor de start wordt er een bootkeuring gedaan bij de roeivereniging. Hierna gaan de teams varen vanaf de roeivereniging LRV Wetterwille richting de Prinsentuin in Leeuwarden. Bij de Prinsentuin wordt het startschot gegeven. De teams zullen op vrijdag 11 mei rond 18:00/19:00 naar de Prinsentuin varen.

De Oldehovekapel speelt vanaf een boot/schuit die voorop vaart van de roeivereniging naar de Prinsentuin. De deelnemende teams zullen deze boot met onze Egerländer Oldehovekapel-klanken volgen naar de Prinsentuin. Ook op het water: veel sfeer en Schwung met de Oldehovekapel!


 

zondag 14 oktober 2018

Egerländer Oldehovekapel Najaarsconcert Tytsjerk

Op deze zondagmiddag 14 oktober 2018 bruist het vanaf 15.00 uur weer in Yn 'e Mande te Tytsjerk van onze Egerländer en Böhmische polka's en walsen. Natuurlijk ontvangen wij u allen graag in deze sfeervolle ambiance dat op donderdagavond ook ons repetitielokaal is. Graag tot ziens bij ons Najaarsconcert 2018!

Uw donateurskaart 2018 is dan geldig.

Dit concert stond eerder gepland op 22 oktober 2018. Deze datum vervalt.


 

zaterdag 27 oktober 2018

4. Fest der Blasmusik - De Meenthe Steenwijk

Zaterdag 27 oktober 2018 vindt in Schouwburg De Meenthe in Steenwijk het 4. Fest der Blasmusik plaats. Vanaf 11 uur kunt u genieten van liefst 20 blaaskapellen met Egerländer, Böhmisch, Mährisch en Oberkrainer muziek en zang. Het avondprogramma is op dit moment (januari) nog niet bekend, maar zal vast en zeker weer aanspreken.
Wij zullen er met de Oldehovekapel wel weer bij zijn en houden u op de hoogte! Ook in de radio-uitzendingen van Blasmusik im Herzen op woensdagmiddag 17.00 - 19.00 uur besteden we hier weer volop aandacht aan.


 

zondag 4 november 2018

Groate Kerk te Sint Jacobiparochie

Zondagmiddag 4 november verzorgen de muzikanten van de Oldehovekapel vanaf 15.30 uur een optreden in De Groate Kerk te Sint Jacobiparochie. Het is altijd fijn spelen in De groate Kerk, die beroemd is om haar akoestiek. Dit is te danken aan het koepelvormige gewelf van het gebouw. Een uitstekende locatie om extra te genieten van onze feestelijk polka's en romantische walsen Houdt u van Egerländer en Böhmische muziek, dan mag u dit beslist niet missen. U bent van harte welkom!

Dit concert wordt georganiseerd door de Groate Kerk, dus uw donateurskaart van de Oldehovekapel is dan helaas niet geldig.


 

zondag 23 december 2018

Kerstconcert Oldehovekapel in MFC Ons Huis Sint Annaparochie

Ook dit jaar brengen de muzikanten van de Oldehovekapel op de laatste zondag voor Kerst een sfeervol kerstprogramma vol sprankelende polka's en romantische walsen in Ons Huis te Sint Annaparochie. Ook de traditionele kerstmuziek zal dan weerklinken en hopen we er natuurlijk op dat Rita weer mooie liederen zingt. Aanvang 15.00 uur.

Aan de indeling en aankleding van de zaal zal extra aandacht worden besteed zodat iedereen zich van harte welkom voelt om een warm en gezellig kerstconcert met de Oldehovekapel te beleven. Uw komst zien we graag tegemoet!

Uw donateurskaart OHK 2018 is geldig!